Op 22 april aanstaande vanaf 13.00 uur organiseren we het 2openeyes-event over innovatie vanuit ontregeling en verbinding. Het doel van het event is om sector overstijgend met en van elkaar te leren en samen te werken aan het versterken van innovatiekracht. Dat willen we doen door de verbinding te maken tussen de sectoren zorg en welzijn, bouwen en wonen, en onderwijs en jongeren.

De bijeenkomst vindt plaats bij de Seats2Meet in Utrecht en wordt georganiseerd door 2openeyes in samenwerking met C3 managers en adviseurs in de zorg, Mijn School, de Haagse Hogeschool, Blauwhoed en Seats2Meet. Tijdens de bijeenkomst delen we met elkaar:

 • Voorbeelden van innovatieve aanpakken uit de praktijk
 • Vernieuwende ideeën en strategieën om innovatie te vergemakkelijken

Het doel is om samen concreet door te pakken op een aantal thema’s en uitdagingen die in de verschillende voorafgaande ronde tafels in de sectoren zorg, onderwijs en wonen aan de orde zijn gekomen. Enkele van deze uitdagingen zijn bijvoorbeeld:

 • Welke nieuwe strategieën zijn er om bureaucratie te doorbreken en innovatie te vergemakkelijken?
 • Welke handvatten zijn er denkbaar voor effectief omgaan met sturings- en regelbehoefte onder professionals en managers?
 • Welke taal en handvatten zijn er om makkelijker de verbinding te maken met ‘controlerende’ instanties zoals inspecties en overheden?

Deze uitdagingen zijn niet met een paar simpele ‘recepten’ oplosbaar. Collectief leren en meervoudig kijken vanuit verschillende invalshoeken is nodig en dat lukt alleen met co-creatie en werkvormen die out-of-the-box denken stimuleren. Hier kunnen we sector overstijgend van elkaar leren. Daarom doen we een beroep op de inventiviteit van de deelnemers en de wijsheid van de groep en zoeken we tijdens de bijeenkomst met een select maar gevarieerd gezelschap met verschillende achtergronden en middels een creatieve werkvorm de verdieping op deze uitdagingen. Aan het eind van de middag delen we de opgedane inzichten en praktische handvatten, zodat ieder daar in zijn of haar eigen werkomgeving mee aan de slag kan.

Voorafgaand aan de sessies laten we ons inspireren door enkele pecha kucha-sessies door vernieuwende professionals over de belemmerende regels en procedures die zij in hun project zijn tegengekomen en hoe zij daarmee zijn omgegaan:

 • Iederwijs: belemmeringen bij de opstart van een innovatief nieuw onderwijsconcept
 • UMCG: voucheronderwijs voor en door studenten ingeregeld krijgen in een regulier en vaststaand curriculum
 • Strategicon: gebiedsontwikkeling nieuwe stijl en nieuwe financiering
 • MijnSchool: ‘problematische’ jongeren die niet in het reguliere systeem passen
 • Inzozorg: anders denken in de zorg
 • OrgaBouw: bio-based en circulair bouwen realiseren in een traditioneel denkende omgeving
 • Logement ‘t Heerepoortje: uitdagingen in de samenwerking tussen zorg en onderwijs.
 • Qoin: werken met een sociale munteenheid.

Je ontmoet interessante innovators uit jouw vakgebied en andere sectoren en samen werken we aan een netwerk van mensen die duurzaam samen gedachten en ideeën uitwisselen over vraagstukken die zij tegenkomen bij innovatie en die elkaar kunnen adviseren. Ten slotte is er ruimte om verder met elkaar door te praten tijdens de borrel.

We starten om stipt 13 uur met het programma en eindigen om 17 uur met een borrel die tot uiterlijk 18 uur duurt.  Interesse in deelname? Geef je dan op via info@2openeyes.eu.

Please like & share:

2 thoughts on “Dag van Ontregeling en Verbinding

 1. Prachtig initiatief om mensen en het menselijk handelen en de creativiteit en flow die daarmee gepaard gaat tot een nieuwe standaard te verheffen.
  Een revanche van de geest ook over de overheersende materie.

  Op naar geweldige verbindingen.

  Marco Koopman

 2. CMN-lcc-International.com blijft het meest toekomstgerichte burger innitiatief. Het zou passend zijn op de agenda. Voor een gezonde en fijne oude dag de ideale oplossing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *