2openeyes en de Haagse Hogeschool organiseren op vrijdag 29 januari 2016 een Ronde Tafelgesprek over onderwijsvernieuwing en de regels en normen die onderwijsvernieuwing in de weg zitten. Vernieuwende ideeën voor nieuw onderwijs zijn er vaak genoeg, maar die lopen vaak vast in het ‘echte doen’. Of er worden maar kleine stapjes gemaakt. Wat belemmert ons precies? En waar zit de ruimte?

Tijdens de Ronde Tafel verkennen we vragen zoals Waarom is het vaak zo moeilijk om ‘zo doen we dat nu eenmaal’ te doorbreken? Hoe herken je dan dat systeem, de regels en de normen die vernieuwing hinderen? Hoe ga je daarmee om en hoe maak je je er dan los van? Welke lessen en leerervaringen zijn er te trekken uit onderwijsinstellingen die er wél in slagen om het echt anders te doen? Zijn hun aanpakken de toekomst, of zijn er (meer en) andere ideeën te ontwikkelen voor het onderwijs in Nederland? Welke kennis, ervaring en inzichten levert dat op waar we met elkaar, sector-overstijgend van kunnen leren?

De ronde tafelsessie maakt deel uit van de bredere dialoog over (belemmeringen bij) vernieuwing die 2openeyes organiseert. De verhalen en sessies vormen mede input voor filmpjes en een boek. Heb je een goed verhaal over onderwijsvernieuwing en interesse om de Ronde Tafel van 29 januari bij te wonen? Of wil je meer weten? Stuur ons dan een mailtje op info@2openeyes.eu!

Waar: Gebouw Poseidon, Johanna Westerdijkplein 109 Den Haag. Lokaal P123.
Wanneer: vrijdag 29 januari van 9.30-12.30 uur
Facilitators: Renate Werkman en Dick van Dommelen (2openeyes)

Please like & share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *